Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paarse Vrijdag: Filmvertoning El Houb (genomineerd voor drie Gouden Kalveren)

8 december 2023 @ 19:30 - 22:00

€3,50
El Houb

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Een ontroerend en humoristisch regiedebuut van de Rotterdamse Shariff Nasr.

De regisseur en scenarioschrijver Shariff Nasr was op familiebezoek in Jordanië en Palestina. Zoals altijd werd hij warm onthaald, als een lang verloren familielid voor wie uitgebreid wordt gekookt, met de allerbeste schotels, waarbij hij absoluut bij iedereen even langs moest komen omdat ze zich anders gepasseerd zouden voelen.

Te midden van al die hartelijkheid kwam op een gegeven moment, kwam bij Shariff de vraag naar boven. “zullen al deze liefdevolle mensen minder van me houden als ik op mannen zou vallen? Ik geloof van niet, maar ik wist tegelijkertijd dat het niet eenvoudig zou verlopen.”

“Het beeld uit films over de MENA-community [Midden-Oosten en Noord-Afrika; AZ] is dat je ofwel voor je familie kiest, ofwel voor je seksualiteit. Maar wat als je beide wilt, als je het wilt combineren? Uit dat idee is deze film ontstaan. Om een ander beeld naar buiten te brengen, een liefdevoller beeld van de arabische gemeenschap.”

In de film passeren alle perspectieven de revue en de film is daarom ook geen pamflet voor queeracceptatie, maar een subtiele film die uitnodigt tot het hebben van moeilijke gesprekken.

Deze film is in 2023 genomineerd voor 4 Gouden Kalveren en heeft het Gouden Kalf voor het beste scenario gewonnen!
Deelnemen?

De film wordt vertoont in Filmhuis Cameo (Stadstheater). Kaarten kosten € 3,50 en zijn via de kassa van het Stadstheater verkrijgbaar. Stuur ons een persoonlijk bericht via Instagram voor de optie om gratis naar de film te kunnen gaan.

Gegevens

Datum:
8 december 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€3,50
Site:
https://bibliotheek-zoetermeer.op-shop.nl/64/paarse-vrijdag/08-12-2023

Organisator

Bibliotheek Forum Zoetermeer
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Stadstheater
Theaterplein 10
Zoetermeer, 2711 EK Nederland
+ Google Maps
Telefoon
088 – 220 70 10
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven